Rabobank drie jaar partner bij VDZ scheidsrechtersacademie

VDZ start scheidsrechtersacademie

VDZ begint met ondersteuning van de Rabobank zijn eigen Scheidsrechtersacademie. VDZ kiest voor deze opleiding om de randvoorwaarden te creëren om de scheidsrechter een volwaardig lid van de vereniging te laten zijn. Waarbij de scheidsrechter, net als de voetballer, zich als sportman verder kan ontwikkelen om de beste te worden op zijn gebied en op zijn eigen niveau.

 

Ook bij VDZ is het vinden van voldoende mensen die vrijwilligerstaken willen doen al langere tijd een probleem. Het aantal vrijwilligers liep in de loop der jaren terug, terwijl het aantal teams sterk is toegenomen. Op dit moment spelen wekelijks 65 jeugdteams en 18 seniorenteams bij VDZ hun wedstrijden. Het vinden van vrijwillige scheidsrechters, toch al niet de meest populaire vrijwilligerstaak, is bij onze thuiswedstrijden een grote uitdaging.

 

Werven, ontwikkelen, begeleiden en behouden

Om het tij te keren heeft VDZ een beleidsplan scheidsrechters opgesteld, met als doel om binnen 5 jaar alle thuiswedstrijden van VDZ structureel te voorzien van eigen scheidsrechters. VDZ beschouwt de scheidsrechter, net als de voetballer, als een sportman die zich verder wil ontwikkelen om de beste te worden op zijn gebied en op zijn eigen niveau. Daarvoor heeft VDZ nu een scheidsrechtersacademie opgezet. Hierin gaan we voor de randvoorwaarden zorgen om de scheidsrechter een volwaardig lid van de vereniging te laten zijn. Het werven, ontwikkelen, begeleiden en behouden van scheidsrechters staat in de academie centraal.

 

Om de doelen van de academie te realiseren, is VDZ een samenwerking aangegaan met de Rabobank in de vorm van een driejarig sponsorschap. De maatschappelijke betrokkenheid die uit het plan spreekt zijn voor de Rabobank belangrijke overwegingen geweest om het plan te ondersteunen:

‘VDZ wil iedereen bij de vereniging betrekken en streeft daarbij naar een omgeving waarin de scheidsrechter met respect behandeld wordt, met plezier kan fluiten en zich veilig voelt vóór, tijdens en na een wedstrijd.’

 

Structureel verbeteren en regionaal vliegwiel

Belangrijk ander aspect voor de Rabobank is dat VDZ een sportvereniging is met een goede naam en regionale uitstraling. Dit sluit aan bij de filosofie van de Rabobank inzake sponsoring. VDZ en Rabobank vertrouwen erop dat de ingeslagen weg zal leiden tot een structurele verbetering van de rol en het niveau van de scheidsrechters en de hoeveelheid scheidsrechters binnen de gelederen van VDZ, dat hopelijk zijn uitwerking gaat hebben bij verenigingen in de regio.

Club- en jeugdscheidsrechters waren aanwezig bij de ondertekening van de overeenkomst tussen VDZ en Rabobank.

Sponsor uitgelicht

Op deze plek kan een beschrijving en het logo van uw bedrijf staan. Neem contact op over deze sponsormogelijkheid.